zaterdag 9 juli 2011

Google+

Wat is Google+?
Zo moeilijk is dat niet. Google+ kan je in het rijtje van Tagged, Netlog, MySpace, Hyves en Facebook. Het biedt de mogelijkheid om berichten, foto's en video's met elkaar te delen, maar ook om te reageren op die van anderen. Echter doordat Google+ gebruikt maakt van kringen bepaal jij met wie jij je berichten deelt. Pas wanneer mensen uit jouw kringen besluiten om het opnieuw te plaatsen zal het verder verspreid worden, maar zij worden daar wel eerst voor gewaarschuwd.

Waar ligt de winst voor Google+?
De winst zit het hem letterlijk in de winst. Facebook is goed voor miljarden aan advertenties. Maar komen die bij de juiste mensen terecht? Nou in 25% van de tijd wel ja. Maar wat als je daar 90% van weet te maken? Kan dat dan? Ja Google+ kan dat. De informatie die ze van ons krijgen (waar reageren we op, wie zitten in welke kringen en waar zoek ik op) is daarvoor ruim voldoende. En doordat het ook nog is gewoon bij de eigen diensten worden weergegeven hoeven ze ook niet te delen in de opbrengsten.

Het voordeel van Google+.
Ons voordeel krijgen wij niet direct, maar indirect. Want zodra ontwikkelaars door hebben dat ze bijna 4 keer zoveel verdienen per gebruiker in de games en andere invoegtoepassingen voor Google+ t.o.v. Facebook. Dit zal dus de hoeveelheid games e.d. spoedig doen groeien. Maar ook de mensen die wij uitnodigen om samen met ons de games te spelen kunnen we scheiden van de overige informatie. Maar wanneer Google de mogelijkheden doorvoert naar Android en de zakelijke markt zie ik grote mogelijkheden met het inloggen met google-accounts, jij geeft aan welke informatie je met de bedrijven wilt delen. Uiteindelijk zal je dus nooit meer vragen om iemands adres, telefoonnummer of iets dergelijks. Nee het uitwisselen van +-adressen is genoeg om alles over elkaar te weten te kunnen komen.

Wat mist Google+?
Op dit moment mist Google+ voornamelijk gebruikers. De community moet nog groeien, maar ook invoegtoepassingen ontbreken nog. Zo ook de integratie met de andere Google apps, zoals agenda, docs en sites. Maar zodra die er zijn zal het aantal +-ers snel toenemen. En ook voor ons als gebruikers is de alles in 1 oplossing ideaal. Informatie delen met iedereen, vrienden of op basis van andere interesses het kan allemaal. Het enige wat we nu dus nog nodig hebben is de interactie met Twitter, dat valt niet te verbeteren. Dat kun je alleen kopiëren en dat is meestal geen succes.

Wordt Google+ een succes?
Wanneer de - punten worden opgelost zie ik een grote + ontstaan. Jij + de wereld, Jij + vrienden, Jij + werk, Jij + vervoer, jij + uitgaan. Google+ word de digitale schakel tussen jou en je omgeving.

1 reacties:

AnneM zei

Ik kan volledig mee gaan in je blog.

Prima stuk.

Grtz, Anne

About Me

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers