zondag 19 februari 2012

inspiratieloos (ik houd mijn mond wel)

Soms heb ik van die momenten. Ik ga er dan echt voor zitten en dan kan niets of niemand mij storen. Op zo'n moment vliegen mijn vingers over het toetsenbord en staat er binnen no time een leuk verhaaltje op mijn scherm.

Vaak heb ik dan al een idee waarover ik ga schrijven of komt het vrijwel direct boven drijven, maar de laatste tijd ben ik inspiratieloos. Zelfs mijn hulpbron Twitter kan mij de laatste tijd niet helpen. En toch kon ik de drang van het schrijven niet langer tegen houden. Maar waar moet je nou over beginnen als je geen inspiratie hebt. Carnaval? Nee als Hollander begrijp ik dat feestje toch niet en ga ik ook niet begrijpen. Het is iets van jullie zuiderlingen en dat laat ik ook graag zo. Niet omdat ik niet van feestjes houd, in tegendeel. Maar het is de muziek en het deels onbezonnen gedrag wat mij tegenstaat. Daarnaast wordt ik nooit geaccepteerd als echte carnavalsvierder en mis ik deels waar dit feest echt om draait, de saamhorigheid. Overal de kleine verenigingen, dweilorkestjes en carnavalsgroepjes die voordat ze op pad gaan eerst samen komen, samen eten om vervolgens samen te gaan zuipen. Dat zijn dus de dingen waar ik niet tussen kom, hoe hard ik het ook zou proberen. Maar dat is dus ook de rede waarom ik het dus ook nooit ga begrijpen. Ik blijf hoe dan ook een buitenstaander en als buitenstaander moet je je plek kennen. In dit geval dus je mond houden over dingen waar je geen verstand van hebt.

Dus waar moet ik het dan over gaan hebben? Voetbal, schaatsen of een andere sport? Nee daar wordt al veels te veel over gepraat dus daar ook nog eens over gaan schrijven is echt een overkill. Wat dat betreft irriteer ik me elke maandagochtend toch weer aan al die kerels die samen nog eens dunnetjes de analyse van hun favoriete topclub over doen. Waarom worden die lui nou geen trainer? Bespaart die top club miljoenen euro's en hoeven de overheden niet meer in te grijpen om hun lokale clubje van de ondergang te redden. Of ben ik dan te kort door de bocht? Maar ja ook hier geld weer, als je er geen verstand van hebt, houd dan je mond.

Moet ik het dan gaan hebben over onze getalenteerde skiër, prins Friso? Die zo wijs was om buiten de pistes te gaan ondanks de waarschuwingen voor lawines. Dan neem je toch ook onnodige risico's? Hadden zijn gids of de beveiligers hem hier niet voor moeten waarschuwen of moeten tegenhouden? Het is toch hun taak om er voor te zorgen dat de prins in veiligheid blijft en dat grote dreigende gevaren uit de weg worden gegaan? Nou ben ik natuurlijk ook geen expert op het gebied van beveiliging of het Koninklijk Huis dus ik houd me mond maar.

En aan je mond houden kunnen eigenlijk wel meer mensen een voorbeeld nemen. Concert/bioscoop/theater bezoekers bijvoorbeeld. Steeds meer vinden het nodig om een kaartje te kopen voor een voorstelling en daar vervolgens helemaal geen gebruik van te maken, maar toch aanwezig te zijn. En ondertussen anderen irriteren met je geklaag dat het huidige economische klimaat alles zo duur maakt. Waarom koop je dan in hemelsnaam een kaartje voor die voorstelling? Volg gewoon mijn voorbeeld en houd dan gewoon je mond. En als je dat dan niet doet geef ik je wel gewoon een bierdouche. Deze is van mij proost!

0 reacties:

About Me

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers