donderdag 28 april 2011

Vage theorieën

Onlangs heb ik al beschreven waarom politici zo moeilijk doen. Maar dat daar nog een hele wereld achter schuil gaat zal velen van jullie wel ontgaan of totaal niet interesseren. Maar eigenlijk is daar sinds het vertonen van de Davinci Code ook wel wat verandering in gekomen.

Woorden als Illuminatie en Vrijmetselaars worden al minder schrikbarend bekeken en als gewoner beoordeeld. Maar de echte verhalen er achter komen nog steeds niet naar buiten. Wel meer en meer complot theorieën waarvan het waarheidsgehalte gebaseerd is op horen zeggen of wat vage artikelen of eeuwenoude geschriften en voorspellingen. Wat hier dan ook echt waar van is blijft dan ook een raadsel, maar aan de andere kant doen de besproken er vrolijk aan mee door zich in een geheimzinnig stilzwijgen te hullen.

De mooiste theorie die ik gehoord heb is dat deze club mensen een groot deel van de westerse wereld in hun macht hebben. Maar dat ze van elkaar niet weten waar hun bondgenoten zich bevinden. Volgens deze theorie zit er in elk bestuur van een grote multinational wel een vooraanstaand lid van deze club en zijn zij onderling er alleen maar mee bezig om het voor elkaar zo mooi en makkelijk mogelijk te maken. En de rol van politici hierin? Nou kijk maar eens waar alle grote en invloedrijke politici belanden. Juist op topposities van de grote multinationals. Maar de grootste grap van alles vind ik nog dat iemand het presteert om te beweren dat onze eigen Koningin aan het hoofd van de belangrijkste logge zou staan. En wel de geheime internationale logge in Den Haag.

Het bestaan van deze logge in Den Haag wordt met tegenzin geaccepteerd door de Amerikaanse bondgenoten. Doordat deze logge in Den Haag is er ook gekozen om het Internationale Strafhof daar te vestigen, want ook onder de kopstukken van de Verenigde Naties, Amnesty International zitten leden van deze groepering. Net als onder de topambenaren, politici en rechters. Wat nog erger is dat de organisatie bijna hetzelfde lijkt te functioneren frappant als terroristische cellen.

Geheel in lijn met deze theorieën is ook de moord op Pim Fortuin beschreven met als bonus de moord op Theo van Gogh. Maar het vreemde is dat ook nu nog deze theorie alleen maar versterkt wordt door nieuwe feiten i.p.v. afgezwakt. Een vreemde gang van zaken of zouden ook deze heren er achter komen dat ze hun zakken niet langer in hun eentje kunnen vullen?

Van tijd tot tijd hierover nadenken en filosoferen is best leuk. Al lijkt het er op dat of mensen er niets over durven te zeggen of er totaal niet in zijn geïnteresseerd. Mij maakt het niet zo gek veel uit en hoor graag hoe anderen denken dat de wereld nou echt bestuurd wordt.

0 reacties:

About Me

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers